Cine iese în stradă pe 29 ianuarie? Cine nu iese în stradă pe 29 ianuarie?

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Pareri, pareri...
Pluralitatea de opinii si formarea Parlamentului prin alegeri libere este chiar baza democratiei.
A manifesta sub lozinca democratiei impotriva democratiei e…. altceva….
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 8 – Pluralismul si partidele politice
(1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.
(2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.
 
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 40 – Dreptul de asociere
(1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.
(2) Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.
(3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.
(4) Asociatiile cu caracter secret sunt interzise.
Este adevarat si urmatorul aspect:
CONSTITUTIA ROMANIEIARTICOLUL 39 – Libertatea intrunirilor Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.
Insa aceste manifestati par a fi impotriva democtratiei, atat timp cat protestezi impotriva unui alt partid politic! Intamplator ( sau nu) aflat la Guvernare.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate