DONALD TUSK DESPRE OFERTA PREMIERULUI REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII THERESA MAY CU PRIVIRE LA DREPTURILE CETATENILOR UE!

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit Agerpres, care citează AFP și DPA.

”Prima mea impresie este că oferta Regatului Unit este sub așteptările noastre. Drepturile cetățenilor sunt prima prioritate a UE cu 27 de membri în negocierile cu Regatul Unit, care s-au deschis oficial luni, la Bruxelles”, a subliniat Tusk într-o conferință de presă după reuniunea liderilor statelor membre ale UE.

La rândul său, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a estimat că oferta Londrei constituie ‘un pas, dar acest pas nu este suficient’.

El a adăugat ...