Dumitru Hurubă: Mircea Petean, un poet, un munte, o zi... Istorii lirice originale (fragment, continuarea pe acest blog)

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe ARHIVE LITERARE
DUMITRU HURUBĂ
Echinoxist-optzecistul
MIRCEA PETEAN
Poate greşesc, însă, după ce am citit (şi recitit câteva…), din poeziile lui Mircea Petean, mi-am consolidat convingerea că, din zona Ardealului, el este unul dintre cei mai autentici şi mai fideli optzecişti, deşi nu multă lume ştie acest amănunt din viaţa literară a poetului clujean şi chiar şi mai puţină lume acceptă acest adevăr. Cărţile sale, cu precădere cele de poezie, sunt perfect încadrabile în optzecismul lansat spre lumea literară în Cenaclul de luni condus de Nicolae Manolescu, şi sunt perfect mulate pe preceptele noului curent literar care se năştea dintr-un modernism părând tot mai puţin convingător, ca să nu spun tot mai… zdrenţuit. Din păcate, d...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate