ECONOMISTUL DAN DIACONU,SCRISOARE DESCHISA CATRE ROMANII DIN DIASPORA: HOTARASTE-TE ESTI ROMAN?,SAU TE-AI RUPT DE TARA?!

Dacă ești român demonstreaz-o: vino în țară, muncește cot la cot cu mine, plătește impozitele aici și ai tot dreptul să înjuri.
Economistul Dan Diaconu, unul dintre cei mai urmăriți analiști de pe rețelele de socializare, a redactat o scrisoare deschisă adresată românilor plecați din diaspora, pe care o redăm în totalitate, fără alte comentarii:
„Să ne menținem la nivelul bunului simț: dac-ai plecat din România ai făcut-o pentru că așa ai simțit că e mai bine pentru tine. Așadar, nu pentru mine ai emigrat, ci pentru tine. Asta înseamnă că eu, cel care-am preferat să rămân aici pentru mine, am tot atâtea îndatoriri față de tine câte ai și tu față de mine. Adică niciuna!
Ești emigrant, ai renunțat la România? Să fii sănătos, să-ți meargă din plin! Îți urez asta din tot sufletul meu, însă te rog să înțelegi că nu am nicio datorie față de tine. Nu-i vina mea că tu muncești pe ...