MIKLOS HORTHY,CODUCATORUL FASCIST AL UNGARIEI ALIAT CU ADOLF HITLER FUHERERUL GERMANIEI NAZISTE,A FOST OMAGIAT DE PREMIERUL UNGAR VIKTOR ORBAN,CU TOATE CA ACESTA STIA DE MACELARIREA A SUTE DE MII DE ROMANI IN TRANSILVANIA DUPA DIKTATUL DE LA VIENA!

Miklos Horthy, sub conducerea căruia mii de români au fost masacrați în Transilvania, omagiat de Viktor Orban: A fost un „strălucit om de stat”

Miklos Horthy, conducătorul Ungariei din perioadă interbelică și a celui de-al doilea război mondial și aliat al Germaniei hitleriste, a fost un „strălucit om de stat”, a afirmat premierul ungar Viktor Orban.

Potrivit blogului de analiză politică Hungarian Spectrum , preluat de Hotnews, Orban a făcut această afirmație într-un discurs susținut săptămâna această la Budapesta, cu prilejul inaugurării nou-renovatei case ce a aparținut lui Kuno Klebelsberg, fost ministru ungar al educației între anii 1922 și 1931.

După ce a descris anii 1920 și 1930 drept „o grea perioadă de încercare” în istoria țării, Orban a afirmat că națiunea ungară a putut supraviețui mulțumită „unor străluciți oameni de stat, precum guvernatorul Miklos Horthy, premierul Istvan Bethlen și (ministrul) ...