OLIVER LUSTIG A FOST SCRIITOR ROMAN DE ORIGINE EVREIASCA SI COLONEL IN ARMATA ROMANA,SUPRAVIETUITOR AL LAGARULUI DE LA AUSCHWITZ ACUZA :SINGURELE DEPORTARI ALE EVREILOR IN LAGARELE HITLERISTE,DE PE ACTUALUL TERITORIU AL ROMANIEI,AU FOST FACUTE DE UNGARIA HORTHYSTA!

Ce ar trebui sa faca Germania,Ungaria si Israelul pentru Romania? Sa spuna din suflet MULTUMESC! este suficient. Romania si romanii nu au salvat evrei pentru bani,asa este natura noastra romaneasca, firea noastra crestina de a ajuta omul la necaz, inapoierea noastra in traditii pe care le-am pastrat de mii de ani si care se pierd in timp. Azi ,ca si 1940-1944, par depasite si anacronice, dar isi dovedesc utilitatea in vremurile de rastriste,de tulburare in care ratiunea lasa locul urii si omul devine lup pentru om. Într-adevăr! „Ca la noi la nimenea!…” „Romania si romanii nu au salvat evrei pentru bani, asa este natura noastra romaneasca, firea noastra crestina de a ajuta omul la necaz, inapoierea noastra in traditii pe care le-am pastrat de mii de ani si care se pierd in timp.”

 

Oliver Lustig a fost un scriitor roman de origine evreiasca si colonel in armata romana, supravietuitor al lagarului de la Auschwitz. Articolul cu pricina este urmarea unei recenzii m...