PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP SI CUM VREA SA-I ELIMINE PE TERORISTII ISLAMISTI SI SA CONTRACAREZE „TERORISMUL ISLAMIST RADICAL!”

Președintele american Donald Trump s-a exprimat joi în favoarea contracarării „terorismului islamist radical” referindu-se la o legendă urbană din perioada ocupației americane a Filipinelor, relatează AFP, citată de Agerpres.

După ce a condamnat atentatul de la Barcelona și a oferit ajutorul SUA, Trump a recomandat în a doua postare pe Twitter „să se studieze ce le-a făcut generalul Pershing al Statelor Unite teroriștilor când îi captura”. „Și nu a mai existat terorism islamist radical timp de 35 de ani!”, afirmă Trump în mesajul său.

Președintele american face referire la fapte atribuite generalului John J. Pershing în 1908, în timp ce era guvernator în Moro, o provincie musulmană din Filipine cuprinsă de o insurecție.

Două site-uri reputate în verificarea faptelor, Snopes și Politifact, au denunțat ca pe o legendă urbană anecdota pe care Trump o mai menționase în timpul unei întâlniri elect...