„PROFESORASUL DE FIZICA” ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS,A DECLARAT LUNI,CA DIN PACATE,ROMANIA,UN A FOST GENEROASA CU CERCETAREA SI CERCETATORII!

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Brașov, că, din păcate, România nu a fost niciodată suficient de generoasă cu cercetarea și cu cercetătorii, iar autoritățile statului trebuie să înțeleagă importanța susținerii acestui domeniu esențial pentru viitorul țării.

‘Din nefericire, România nu a fost niciodată suficient de generoasă cu cercetarea și cu cercetătorii. Investițiile în acest domeniu aduc prea puțin capital politic și, din păcate, finanțarea cercetării ne plasează încă, sau încă o dată, pe ultimele poziții în Uniunea Europeană, cu efecte directe asupra performanței României (…) Știu că nu este ușor să performezi într-un context ca cel din ultimele două decenii, în care cercetarea, dezvoltarea și inovarea nu s-au bucurat întotdeauna de sprijinul, respectul și stabilitatea ce li se cuvin’, a spus președintele Iohannis, într-o alocuțiune susținută la Aula Universității Transilvan...