SE ADEVERESTE CE AM PREVAZUT LA INCEPUTUL ANILOR 1990.FACULTATIILE PRIVATE NU ISI AU ROSTUL IN ACEASTA „ECONOMIE DE PIATA „A BURGHEZIEI SOCIALISTE:AM FOST IMPOTRIVA ACESTOR FACULTATI SI AM SCRIS DESPRE CORUPTIA CARE VA EXPLODA DUPA CE VOR FI IESIT PRIMELE PROMOTII DE ABSOLVENTIDE „SCOLI PROFESIONALE” CU DIPLOME DE LICENTA FARA STUDII!

Dana Alexe-Coteț, expert, președinte al Centrului pentru Politici Educaționale, fost lider ANOSR, explică în interviul pe care ni l-a acordat care sunt, în realitate, dimensiunile dezastrului privind diplomele false și de ce se ajunge atât de greu la astfel de anchete ale justiției.

Diplome de licență fără studii. Cum e posibil în România secolului XXI? De ce credeți că s-a ajuns la o asemenea situație?

Din păcate, nu este singurul caz din mediul universitar. Periodic, aflăm din presă de astfel de practici care nu sunt de ieri, de azi: de la vânzări/cumpărări de lucrări de licență/masterat până la șpăgi pentru trecerea cu ușurință a examenelor. Explicațiile sunt legate atât de caracteristicile societății românești în general (corupția nu se reg�...