SINDROMUL SALVATORULUI sau SALVAREA ALTORA CU ORICE PREȚ

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Vibratia vindecarii
Cât de des îi ajuți pe alții? Dar, de câte ori ți s-a și cerul acest lucru?Ajuți pentru că ți s-a cerut sau pentru că tu presupui că omul ar fi neajutorat?Și cât de tare te superi când vezi că celălalt nu a reacționat la acțiunea ta de salvator așa cum ți-ai imaginat că ai merita?Binețe, dragă OM!Te invit să povestim despre un subiect pe cât de sensibil pentru orgoliu și vanitate, pe atât de actual: sindromul salvatorului. A ajuta este un act de bunătate, de respect, de empatie, de iubire. Dacă ți se cere ajutorul. Dacă nu... se numește interpretare a ego-ului, și apare riscul să ți-o iei de la soartă sau de la cel pe care l-ai catalogat drept neajutorat. Iar atunci tu te dai victimă, iar ajutatul este un agresiv nerecunoscător.Ajutorul pe care îl dai altora spune multe despre tine.Sunt două situații:1.- când ți se cere ajutorul și2.- când nu, doar presupui că omul e neajutorat.1.- Dacă ți se cere ajutorul și nu ajuți, înseamn...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate