SRL sau SRL-D – Avantaje si Dezavantaje

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Ghidul tau in educatie financiara

SRL-D(ebutant) pare că a fost introdus pentru a susține persoanele care nu au mai avut niciodată firmă (SRL, SA), prin scutirea de taxele de la Registrul Comerțului pentru aceste persoane.

În realitate lucrurile stau altfel.

Scutirea de taxe e defapt o amânare de plată pentru că orice ai face vei plăti la un moment dat la stat pentru firmă, chiar mai mult decât dacă ți-ai face de la început SRL:

După 3 ani esti obligat să transformi SRL-D în SRL, iar această transformare e mai scumpă decât suma pe care ai plati-o dacă ți-ai face de la început SRL. Dacă vei transforma înainte de cei 3 ani, la suma deja mare de transformare se mai adaugă și taxele de înființare SRL de care ai fost scutit inițial. Dacă vrei să desființezi un SRL-D înainte de cei 3 ani, vei fi obligat să plătești taxele de înființare de care ai fost scutit + taxele de desființare Dacă te gândești să lași un SRL-D in...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate