Adio Pan-arabism

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe La Nivel Global

Cel de –al23-lea summit al Ligii Arabe s-a ţinut în martie 2012 la Bagdad. Capitala irakiană a susţinut ultimul summit al Ligii în urma cu 22 de ani, când lumea arabă privea cu suspiciune intenţiile lui Saddam Hussein cu privire la vecinul din sud al Irakului, Emiratul Kuweit.

Guvernul Irakian a trimis invitaţii tuturor celor 22 de membrii, mai puţin Siriei a cărui regim condus de Bashar al Assad nu mai este recunoscut ca legitim de catre Liga Arabă; un alt motiv al absenţei Siriei la summit a fost faptul că guvernul de la Damasc a declarat ante-factum că nu va accepta şi nu va pune în practică nicio rezoluţie adoptată de Liga Arabă cu privire la evenimentele din Siria, sau la o soluţie de încetare a ostilităţilor dintre protestatari şi forţele guvernamentale. Astfel Liga Arabă suspendă activitatea Siriei în cadrul organizaţiei.

Summitul de la Bagdad s-a defăşurat sub presiunea “Primăverii Arabe” a unei lumi ce se trans...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate