Cade ghilotina şi în sistemul bancar. Băncile se pregătesc pentru cele mai mari reduceri de personal de la criza financiară încoace. Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley şi Bank of New York au început deja să taie peste 15.000 de locuri de muncă, şi asta este doar vârful icebergului. ”Valul de concedieri care va urma va fi extrem de brutal”

Băncile se pregătesc pentru cea mai mare rundă de reduceri de personal de la criza financiară globală încoace, în condiţiile în care directorii sunt presaţi să reducă costurile în urma prăbuşirii veniturilor din investment banking, scrie FT. 

Concedierile – care se aşteaptă să fie de ordinul zecilor de mii în întregul sector – inversează angajările masive făcute de bănci în ultimii ani şi reticenţa de a concedia personal în timpul pandemiei Covid-19.

„Valul de concedieri care va urma va fi extrem de brutal”, a declarat Lee Thacker, proprietarul firmei de recrutare de personal din domeniul serviciilor financiare Silvermine Partners. „Este o resetare pentru că au făcut angajări excesive în ultimii doi-trei ani”.

Bănci precum Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley şi Bank of New York Mellon au început să taie peste 15.000 de locuri de muncă în ultimele luni, iar observatorii din industrie se aşteap...