Castelul din Praga

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Plec in lume

Palate, biserici, o catedrala impozanta si multe muzee formeaza complexul numit Castelul din Praga, cel mai mare castel din lume conform Guiness si monument UNESCO. Acesta vegheaza orasul din inaltimea dealului pe care a fost construit in secolul 9 si este astazi principalul obiectiv turistic din Praga. A fost resedinta regilor si astazi este a presedintelui Cehiei.

De fiecare data cand am ajuns in oras l-am vizitat si tot nu am reusit sa-l vedem pe tot. Prima data i-am dedicat o zi intreaga si, desi nu i-am vizitat interioarele, am avut un ghid care ne-a povestit despre el si ne-a dus in locurile cu acces gratuit. In castel se poate intra din partea estica, urcand pe jos din Mala Strana sau din partea vestica luand diferite tramvaie care au statie in apropiere. Principalele atractii ale Castelului din Praga sunt:

Catedrala Sfantul Vitus

Cel mai impozan...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate