Cetatea Rupea – o adevărată bijuterie națională

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Romania online - Tourist information from Romania
Considerată până în anul 2009 aproape o ruină, Cetatea Rupea prin obținerea unor finanțări de transformare a reușit să devină, datorită edililor săi, o adevărată bijuterie care a intrat puternic în lista obiectivelor turistice din țara noastră. Aflată în aproape toate ghidurile turistice, măreața cetate situată la 50 de kilometri distanță de Brașov, pe drumul european DN13 atrage în fiecare an un număr tot mai mare de turiști.Atestată documentar din anul 1324, Cetatea Rupea cunoscută sub numele de Kuholm a fost ridicată pentru a servi ca loc de refugiu pentru sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei. Ridicată pe dealul Cohalmului a fost construită nu doar ca cetate şi refugiu ci şi ca important centru comercial şi meșteșugăresc al breslelor din secolul al XV-lea.În interiorul zidurilor fortificate, pr...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate