Cipru: Un conflict îngheţat

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe La Nivel Global

Conflictul din Cipru este în prezent un conflict îngheţat, dar încă unul de actualitate întrucât Republica Cipru este membră a Uniunii Europene. Populaţia insulei trăieşte separată încă din 1974, iar forţele militare ale Republicii Turcia staţionează în Republica Ciprului de Nord, o entitate recunoscută doar de Turcia.

Înainte de toate trebuie să înţelem ce este un conflict îngheţat. Acestă situaţie poate fi definită ca un conflict non-violent ce survine în urma unui acord sau a unui tratat de încetare a focului. Caracteristica fundamentală a acestor conflicte este că deşi violenţele au luat sfârşit, problema care a cauzat conflictul nu a fost deloc, sau a fost doar parţial soluţionată, astfel neîncredere şi revendicările iniţiale sunt prezente în zona respectivă. Putem exemplifica o serie de conflicte îngheţate în spaţiul Yugoslav dar în special ex-sovietic: conflictul Nagorno-Karabakh dintre Armenia şi Azerbaijan, conflic...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate