Conservatorismul

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe La Nivel Global

Conservatorismul apare ca reacţie la Revoluţia Franceză. Teoreticianul fondator este Edmund Burke, în lucrarea sa “Reflexii asupra revoluţiei franceze” argmentează în favoarea unor schimbări produse lent în mod prudent, amendând schimbarile bruşte produse de revoluţii.

Conservatorismul se dezvoltă în mod diferit de la o zonă geografică la alta.

În spaţiul anglo-saxon, conservatorismul are un character pragmatic, fundamentat în istoria Angliei, o istorie ce nu a cunoscut o revoluţie precum cea din Franţa, unde schimbarile au fost adoptate în mod treptat fără a schimba status quo-ul. Conservatorii englezi sunt de părere că schimbarea trebuie să reflecte speciful fiecărei naţiuni.

În Canada conservatorismul are un character progresist, acesta amendeaza tradiţia şi propune o serie de schimbări în organizarea poitică, în timp ce in Europa continentală, Franţa, Spania, Portugalia conservatorismul nu era dispus ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate