Constantin Brancusi

Constantin Brancusi a fost cel mai mare sculptor roman, care a contribuit foarte mult la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana.Cariera:In copilarie a invatat sa sculpteze lemnul pentru a confectiona diferite unelte si obiecte casnice. Prima clasa primara a facut-o la Pestisani, apoi s-a mutat la Scoala de la Bradiceni. A plecat pentru prima data de acasa in 1883, un an mai tarziu a plecat din nou si s-a angajat ucenic la un negustor de butoaie.In 1887 a fugit din nou de acasa, inainte de a-si termina scoala primara, fuge la Targu Jiu, unde s-a angajat ucenic in boiangeria lui Ion Mosculescu. In copilarie a facut ani lungi de uceninie in ateliere de boiangerie, pravalii si birturi. La 12 ani a plecat din nou de acasa, si s-a intretintu singur lucrand ca baiat de pravalie la Slatina.In 1889 a plecat in Craiova unde a stat aproape 9 ani de zile, lucrand la birtul fratilor Spirtaru, in 1892 s-a angajat baiat de prav...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate