Cum vom supravietui Revoltei Robotilor?

  • Postat în Stiinta
  • la 06-12-2009 13:20
  • de Andrew
  • 261 vizualizări
In urma cu 25 de ani, in anul 1984, industria americana de film dadea publicului cinefil din toata lumea fiori reci, aducand pe marile si pe micile ecrane imaginea apocaliptica a “Terminatorului”. Robotul metalic umanoid, intors din viitor cu misiunea precisa de a-l ucide inca din pantece pe cel care mai tarziu avea sa devina un important lider al rezistentei impotriva masinilor, i-a fascinat deopotriva pe spectatorii obisnuiti si pe oamenii de stiinta. Totusi, daca pentru amatorii genului fascinatia a fost una de natura strict ludica, in cazul cercetatorilor impactul a capatat ecourile unei preocupari cat se poate de stiintifice.De la ASIMO la Terminator Stiinta robotica a existat si inainte de momentul “Terminator”, insa initiativa cinematografica hollywoodiana a avut rolul de catalizator de care oamenii de stiinta aveau nevoie pentru a fi stimulati in directia obtinerii unor performante asemanatoare celor expuse in film. Nu avem inca un Terminator si cu atat mai putin un ra...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate