Dedurizarea si dezinfectarea apei

 Procesul de tratare a apei include mai multe etape si necesita existenta unei statie dedurizare. Procesul prin care se realizeaza reducerea numarului bacteriilor sub forma admisibila astfel incat sa nu fie daunatoare organismului uman se numeste dezinfectare.
Dezinfectarea apei se poate face prin: metode bazate pe agenti chimici (clor, ozon), metode bazate pe agenti fizici (caldura, raze ultraviolete), metode oligodinamice (actiunea bactericida a ionilor metalelor grele).
Clorul este reactivul cel mai des utilizat in dezinfectarea apei. Metoda dezinfectarii cu clor are avantajul unei instalatii simple si un cost redus de investitie si exploatare. Clorul se utilizeaza dizolvat in apa. La introducerea clorului in apa se produc reactii chimice, rezultand acid hipocloros si acid clorhidric. Acidul hipoclor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate