Din nou despre “primopatie”

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Cristian Ducu's World

“Eu am fost primul care a spus cutare lucru.” “Prima carte despre subiectul S.” “Singura carte din domeniul D.” Sau dupa cum o recomanda un cunoscut pe o individa: “Prima persoana din Romania certificata sa…” Cu alte cuvinte, romanul, mai abitir decat alt chirias al acestei bucati de univers, se crede primul in toate si chiar solicita sa i se faca statuie. Nu, nu este vorba despre o practica de marketing — de “branding personal” dupa cum ii spun unii acum –, ci o patologie care are la baza un fenomen psihologic, si anume o reprezentare distorsionata despre propria persoana, despre propriile competente si rezultate. Cei care sufera de “primopatie” simt nevoia sa-si afiseze pe frunte, in piept, pe brat si pe dos, eticheta de “primul in x lucru”.

Cunosc atat de multe cazuri de acest gen incat uneori incep eu insumi sa ma intreb daca nu cumva Dumnezeu a gresit adresa atunci cand le-a spus evreilor ca sunt semintia aleasa. Romanii par a fi exact ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate