Geopolitica

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe La Nivel Global

Constituirea şi evoluţia geopoliticii ca disciplină de sine-stătătoare

Într-una dintre cele mai frecvente definiţii, geopolitica este descrisă ca fiind ştiinţa care studiază raporturile dintre geografia statelor şi politicile specifice dezvoltate de acestea din urmă. Conţinutul acestui termen a câştigat noi dimensiuni şi înţelesuri în semantica politico-diplomatică a secolului XX. Substantivul geopolitică şi adjectivul geopolitic au devenit aproape nelipsite în explicitările făcute diferitelor evoluţii internaţionale în cercurile academice, jurnalistice şi, desigur nu în ultimul rând, politice. Reliefarea rolului jucat de factori geopolitici asupra vieţii umane nu a fost o “invenţie” a secolului XX. Analizele şi constatările mai multor savanţi, îndeosebi din istoria modernă a umanităţii, au relevat influenţa jucată în relaţiile internaţionale de elemente ale geografiei fizice precum, cl...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate