Leii vechi şi leii noi

Mă duc azi la farmacie cu nuş’ce reţetă. Caută dom’şoara prin rafturi, scoate vreo 5-6 cutii, le pune într-o pungă şi zice: – 396. Mă ştiu cu numai o sută în buzunar (trecusem în prealabil pe la bancomat, dar era „out of order” ), mă uit stânga-dreapta prin farmacie, nu văd niciun POS şi-ntreb: – Cu cardul se poate plăti? – Ne pare rău, dar pioiesul e defect, aşteptăm băieţii să vină luni să-l repare. Portofelul e întredeschis, se vede meleonul de lei vechi în el. Întreb: – Credit cu buletinul acceptaţi? – Nu. Încă nu s-a prins. Se uită la mine, se uită la portofel, vede hârtia albastră şi zice iar: – 396 de mii. Mă sprijin cu mâna liberă de tejghea şi zic: – Aoileu. Trebuie să-mi vând casa? Se prinde. Fată isteaţă. Zice: – 39 de lei şi şaizeci de bani noi. În gândul meu zic – „Ce noi, fată? Că-s vechi de vreo trei ani.” Plătesc şi-nainte de plecare întreb: – Cardiaci cu inima ca şi clienţi nu

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate