Liberalism

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe La Nivel Global

Liberalismul

Liberalismul apare odată cu prăbuşirea feudalismului, reprezentând interesele clasei de mijloc aflate în ascensiune. Prima manifestare de proporţii a fost Revoluţia Engleză din prima jumătate a secolului XVII, atunci când pentru prima oară interesele claselor aflate in ascensiune au fost încorporate sub formă constituţională. Aceasta a constituit un exemplu pentru Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite (4 iulie 1776), şi pentu Revoluţia Franceză din 1789, manifestări ale căror texte sunt in mare măsură librale. Liberalismul a influenţat o mare parte din secolul XIX, cele mai evidente exemple sunt revoluţiile de la 1848 ce au cuprins Europa.

Dacă secolul XIX a fost marcat de liberalism, secolul XX insă a fost marcat de un efect advers, o serie de regimuri totalitare au dominat viaţa politică a secolului XX, putem aminti fascismul italian, nazismul din Germania, comunismul ce s-a răspândit după 1...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate