Maestrul aventurii- Jules Verne

Maestrul aventurii- Jules Gabriel Verne- născut pe 8 februarie 1828 la Nantes, Franţa şi decedat pe 24 martie 1905 la Amiens- a fost cel mai mare scriitor de aventuri din câşi au existat, unul dintre cei 5 cei mai traduşi scriitori, a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spaţiu, are, călătorii extraordinare, iar unele invenţii apărute în căţile lui s-au dovedit a fi chiar adevărate, sau inventate mult timp mai târziu. S-a născut la Nantes, fiu al unui procuror, Pierre Verne, şi al Sofiei. Fiind cel mai mare dintre cei cinci fraţi ai săi, el a copilărit acasă, cu părinţii, pe o insulă vecină cu Râul Loara. Jules a plecat la şcoală la vârsta de 9 ani, unde a studiat latina, care i-a plăcut foarte mult şi pe care a folosit-o mai târziu în povestiri scurte, ca Le Mariage de Monsieur Anselme des Tillesuls. După terminarea studiilor de la liceu, Jules Verne a plecat la Paris pentru a-şi continua ...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate