Parcurile nationale Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema (Bohemian Switzerland)

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Plec in lume

La granita dintre Germania si Cehia, de o parte si de alta a raului Elba, natura si-a facut de cap si a plantat din loc in loc formatiuni de piatra care mai de care mai ciudate si mai interesante, creand unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale din Europa si preferatul meu pana acum: Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema(Bohemian Switzerland). Este de fapt un singur parc impartit in doua tari care ii si dau cele 2 nume: partea din Germania este Elvetia saxona, facand parte din landul Saxonia si partea din Cehia este Elvetia boema, aflandu-se in regiunea Bohemia.

 

De ce un parc numit Elvetia in Germania si Cehia?

Numele a fost dat regiunii de doi artisti elvetieni din secolul 18, care ajungand aici au descris zona ca fiind foarte asemanatoare cu tara lor, dar fiind totusi in Saxonia au numit-o Elvetia saxona. De atunci asa I-a ramas numele, chiar daca initial poate crea confuzii. Pana iarna trecuta nu auzisem despre acest parc national. Auz...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate