POIANA CAMPINA

  • Postat în Regional
  • la 21-04-2008 15:10
  • de De Ce
  • 263 vizualizări
Poiana Câmpina este o localitate situata in judetul Prahova la 2 km de Municipiul Campina.Situată la o altitudine de cca. 300 m faţă de nivelul Marii Negre.Înainte de Al Doilea Razboi Mondial era declarată staţiune balneoclimaterică, datorită băilor sărate care au funcţionat aici înainte de 1940. Terenul pe care au funcţionat aceste băi a fost proprietatea unui medic balneolog numit Popescu. După moartea acestuia, urmaşii (nepoţi) nu au avut banii necesari pentru a investi in restaurarea băilor, totul distrugându-se în timp. În timpul regimului comunist, primarii care s-au succedat la Primăria din Poiana Campina, au trecut terenul în administrarea uzinei locale SC Petroutilaj SA.În momentul actual, aceste băi nu mai exista, cabinele fiind demolate, iar bazinul principal fiind complet distrus. Prin anii 1988-1989 a existat o iniţiativă a primăriei locale de a reconstrui aceste băi sărate, însă după revoluţia din decembrie 1989 această idee a fost aban

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate