Rezolutia GPS ajunge la 2 metri pe continentul european

Lansarea unor noi sisteme terestre si spatiale a dus la imbunatatirea acuratetii GPS-ului la nivel european, ajungandu-se la o precizie de 2 metri, fata de nivelul de precizie de pana acum, adica in jurul a 20 de metri.Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei pentru Politica a Transportului a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa debutul oficial al lui EGNOS, sistemul european geostationar de navigatie (European Geostationary Navigation Overlay Service). EGNOS este un sistem bazat pe sateliti si care imbunatateste acuratatea sistemelor navigationale din Europa.El este bazat pe 3 sateliti geostationari de deasupra partii estice a Oceanului Atlantic si a Europei, conectate la o retea de peste 40 de statii terestre si 4 centre de control. Statiile EGNOS de la sol primesc semnale trimise de catre satelitii GPS din SUA, i

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate