Sorbul pasaresc contine tanin, acizi organici si uleiuri eterice

Sorbul pasaresc contine tanin, acizi organici si uleiuri eterice
Scorusul de munte sau sorbul pasaresc este o planta care-si are radacinile atat in sens propriu cat si figurat in pamantul batranului continent european. Chiar daca numele indica o relatie aparte cu zonele inalte, tufele scorusului de munte pot fi intalnite deopotriva in regiunile deluroase si sporadic la campie. Prefera luministurile si suporta bine, comparativ cu alte plante, gerul si lipsa indelungata a apei. 
Florile albe ale scorusului de munte sunt frumos mirositoare iar fructele caramizii iti lasa gura apa inainte de a le fi gustat, asemenea maceselor, cu care de altfel se afla in relatie de rudenie.
Substantele biologic active din scoarta, frunzele si fructele plantei au efect diuretic-depurativ remarcabil si actioneaza totodata in sensul stimularii imunitatii naturale a organismului. In acest sens se face un decoct dintr-o lingurita de pla

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate