The End of the Affair (1951)

„Se pare că ura porneşte din aceleaşi glande ca şi iubirea: dacă nu am fi fost învăţaţi cum să interpretăm povestea Patimilor, am fi putut spune, judecând numai după acţiunile lor, dacă gelosul Iuda sau laşul Petru a fost cel care l-a iubit pe Hristos?” (Graham Greene, „Sfârşitul unei iubiri”, Cartea I, 3, traducere Doina Cerăceanu)

„Am rămas cu receptorul în mână privind la propria-mi ură ca la un om hâd şi tâmpit pe care nu vrei să-l cunoşti.” (Graham Greene, „Sfârşitul unei iubiri”, Cartea I, 4, traducere Doina Cerăceanu)

„Si stând acolo, cu degetele pe aparatul tăcut, aşteptând ceva cu nerăbdare, mi-am zis: îmi amintesc. Asta e starea pe care ţi-o dă sparanţa.” (Graham Greene, „Sfârşitul unei iubiri”, Cartea I, 4, traducere Doina Cerăceanu)

„Am constatat cu uimire că zece minute nu mă mai gândisem la Sarah sau la gelozia mea; devenisem aproape destul de uman, încât să mă g...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate