Tur in cartierul evreiesc din Praga

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Plec in lume

Cel mai bine pastrat complex de cladiri evreiesti din Europa, cartierul evreiesc din Praga, ramane una dintre atractiile principale ale orasului. Istoria lui incepe in secolul 13 cand evreii au fost obligati sa se stabileasca intr-un singur loc si au fost mutati in zona dintre raul Vltava si centrul vechi. Nu aveau voie sa iasa de aici si, cu timpul, au inceput sa-i primeasca si pe cei izgoniti din alte tari, ajungand la un numar foarte mare de suflete. Hitler a decis sa pastreze acest cartier intact, ca muzeu al unei rase disparute pentru generatiile viitoare. Doar din acest motiv a fost atat de bine conservat.

Cand am facut turul prin cartierul evreiesc din Praga am avut un ghid cu noi care ne-a povestit despre acest loc. Rand pe rand am ajuns la:

Cimitirul evreiesc din Praga

Un loc nu foarte linistit cum m-as fi asteptat, cimitirul era intesat de turisti cand am ajuns noi. Pietrele de mormant sunt atat de inghesuite aici dintr-un motiv macabru. Evreii nu au voie sa...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate