Cand devine colesterolul un factor de risc cardiovascular

Cand devine colesterolul un factor de risc cardiovascular
Colesterolul are o faima proasta. Simpla pronuntare a acestui cuvant sperie pe aproape toata lumea, desi nu ar trebui. Mai ales ca, in lipsa acestei substante din grupul lipidelor, nu am putea, pur si simplu, supravietui. Cand ar trebui sa ne ingrijoram din pricina nivelului colesterolului explica prof.dr Nicolae Hancu, in „Abecedarul de nutritie“. Colesterolul este transportat prin sange sub forma a doua lipoproteine: LDL si HDL. 
Functiile lor in organism sunt diferite, motiv pentru care primul este considerat colesterolul „rau“ pentru ca produce doar dezastre in organism. Cea mai mare cantitate de colesterol este fabricata de propriul nostru corp, in ficat – 80%- si doar 20% provine din grasimile alimentare, adica din ceea ce mancam. În cazul in care nivelul colesterolului sangvin creste, acesta este depozitat pe peretii arterelor , ingust...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate