Castraveti si conopida in saramura

La multi ani !La început de an vin cu o rețeta acra. După mese îmbelșugate merge murătura numai bine :))În luna octombrie al fiecărui an pun la butoi pentru iarna castraveți și conopida în saramura, asa cum făcea și bunica , doar ca ea le punea în borcane. Sunt preferatele noaste.Se spala castraveții și conopida și se așează în borcane sau în butoi. Se pun felii de hrean deasupra. Se face o saramura formata din apa fiarta cu cimbru, mărar, foaie de dafin , boabe de piper , frunze de vișin, frunza de țelina, usturoi și pentru fiecare litru de apa 40 gr sare. Se pune apa cu polonicul . Sub borcan se pun lamele a doua cuțite de masa , ca sa nu se spargă borcanele. A doua zi , se tine cu mana gura borcanului și se deseară saramura în alt vas , ca sa se piardă din gazele formate , apoi se umple din nou borcanele cu aceeași saramura și în caz de nevoie se mai completează. Se pun capacele și se pot pune în cămara. După o săptămâna iei fiecare borca