Ladislau Daradici, SĂ NU ÎNDRĂZNEȘTI SĂ MORI FĂRĂ MINE, poezia fără limite... O dimineață în inima imperiului... „Ladislau Daradici le abordează în nota sa specifică, a celor o sută de cuvinte, se disciplinează, o disciplină impusă de nevoia de timp, istorie, viitor. Disciplina generează noi perspective, tablouri care șochează sau care îmblânzesc ființa, evenimente care au dimensiunea unor ore astrale pentru cei implicați în dinamica vieții”

 

O dimineață a lalelelor, paradox și sens la Viena

 

Viața ne pune în situații inedite, ne scoate din cercul în care locuim comod, ca la început de lume. Mișcarea omului pe harta destinului, evadarea din ziua de fiecare zi, generează noi provocări. Ladislau Daradici le acceptă, efectele acestei mișcări în spațiu și timp constituie experiențe aparte, ele scot la iveală noi perspective, noi gânduri, noi iubiri.

Cu volumul de poeme Să nu îndrăznești să mori fără mine, apărut la Editura Biscara din București, în anul 2023, scriitorul ne propune un fals jurnal vienez, un jurnal al ființei. Titlul este inedit, sugerează finalul unei lumi, apocalipsele necesare înt...