Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești organizează în perioada 2-3 noiembrie 2023, cea de a XXIII-a ediție a Simpozionului Național „TIMPUL ȘI OMUL”

 

Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” Ploiești, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează în perioada 2-3 noiembrie 2023, cea de a XXIII-a ediție a Simpozionului Național „TIMPUL ȘI OMUL”.

Deschiderea lucrărilor simpozionului, va avea loc joi, 2 noiembrie 2023, la orele 11.00, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10.

La această prestigioasă manifestare științifică, care abordează o tematică referitoare la etapele importante ale orologeriei universale, cunoașterea exhaustivă a patrimoniului de orologerie veche din țara noastră, importanța restaurării și conservării ceasurilor, dar și complexitatea definirii Timpului ca noțiune fundamentală a existenței umane, participă invitați din țară, specialiști din muzee, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, colec