Noua directiva europeana care majoreaza limitele minime de despagubire pentru politele RCA. Vezi care sunt ultimele modificari!

In urma cu doar cateva zile, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicata o noua directiva ce vizeaza politele RCA. Este vorba despre directiva europeana care anunta cresterea limitelor minime de despagubire, noutate care va trebui transpusa si in legislatia din Romania pana la finalul anului 2023. Astfel, Comisia Europeana ofera statelor membre timp suficient pentru a transpune noua directiva in legislatia tarii.

Soferii sunt deja familiarizati cu ceea ce presupune o polita RCA si cu situatiile in care se ofera despagubiri in baza acesteia. Pe scurt, este un document obligatoriu pe care trebuie sa il detii daca ai masina si devine util in momentul in care esti implicat intr-un eveniment rutier care se soldeaza cu pagube materiale sau corporale. In cazul in care accidentul a fost provocat de tine, tertii prejudiciati sunt cei despagubiti prin prisma asigurarii.