Plafonarea preturilor la RCA va fi discutata in Consiliul Economic si Social. Care este atitudinea brokerilor fata de acest proiect?

Noile tarife de referinta pentru piata RCA au fost facute publice de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Facand o comparatie cu tarifele de anul trecut, poti sesiza o majorare a tarifelor, indiferent de categoria de varsta.

Preturile RCA ii afecteaza cel mai mult pe soferii cu varste sub 30 de ani, care platesc cel mai mult pentru incheierea asigurarii auto obligatorii si pentru care identificarea unui RCA ieftin devine o misiune aproape imposibila, mai ales daca au un istoric rutier marcat de evenimente neplacute.

Trebuie amintit faptul ca tarifele de referinta pe care ASF le publica nu constituie preturile pe care asiguratorii le practica, dar societatile care furnizeaza astfel de asigurari isi stabilesc preturile in functie de tarifele de referinta ale ASF. De asemenea, trebuie sa stii ca a fost inaintata o propunere catre Guvern pentru plafonarea preturilor, ceea ce inseamna ca asiguratorii nu vor putea sa depaseasca tarifele de prima maxime de referinta daca ...