PRESEDINTA UNJR,JUDECATOAREA DANA GARBOVAN :SASE INTREBARI PENTRU COLABORATOAREA SECURITATII ,PROCURORUL CEAUSIST MONICA GHERGHESCU-MACOVEI IN CAZUL SIPA!”

Preşedinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, îi adresează Monica Macovei o serie de întrebări cu privire la declaraţiile făcute de aceasta în cazul SIPA, judecătoarea dorind să afle, printre altele, de unde știa fostul ministru al Justiţiei că instituţia folosea magistraţi care erau ofiţeri acoperiţi.

Astfe, Dana Gîrbovan o întreabă pe Monica Macovei:

„1. A avut loc o cercetare a arhivei SIPA înainte de emiterea H.G. 127 din 26 ianuarie 2006? Dacă da, cine a ordonat această cercetare, cine a efectuat-o și unde au fost publicate concluziile acesteia? 2. Între data emiterii H.G. 127/2006, 26 ianuarie 2006, și data desființării SIPA/DGPA, 30 iunie 2006, a existat o comisie care să acceseze, cerceteze, inventarieze și opiseze arhiva SIPA? Dacă da, când s-a creat această comisie și pâna când a activat? 3. Dacă după data desființării SIPA, 30 iunie 2006, și până la finalu...