PRESEDINTELE C.E. JEAN CLAUDE JUNCKER A DECLARAT,JOI,IN PLENUL PARLAMENTULUI,CA ROMANIA TREBUIE SI MERITA”LOCUL SAU NATURAL IN SANUL UNIUNII EUROPENE SI IN SPATIUL SCHENGEN!”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi, în plenul Parlamentului, că Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) este bine realizat și nu mai trebuie introduse noi criterii și exigențe pe lângă cele deja existente, afirmând că România își merită ”locul său natural în sânul Uniunii Europene și în Spațiul Schengen”.

„În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), aș dori să mai adaug că nu ar trebui să ne imaginăm că ar trebui să mai adăugăm alte noi criterii și exigențe, de pe o zi pe alta. Mecanismul este bine realizat și alte exigențe, alte criterii nu vor mai fi adăugate la cele existente”, a spus președintele Comisiei Europene.

Potrivit președintelui CE, România a făcut în ultimii 10 ani „eforturi importante” în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și în lupta împotriva corupției, el subliniind că încheierea MCV nu trebuie să însemne...