PRESEDINTELE REPUBLICII FRANCEZE EMMANUEL (E) MACRON SE VA INTALNI CU CETATEANUL GERMAN ,EMISARUL ANGELEI MERKEL”ACEA FATA DIN EST”-STAZI,KLAUS WERNER JOHANNIS SI CU PREMIERUL MIHAI TUDOSE!

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, începe joi o vizită în România, prima din mandatul său şi a şasea a unui şef de stat francez după 1989. El se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose şi va face o vizită la muzeul Dimitrie Gusti.

Ultimul preşedinte francez care a venit în România a fost Francois Hollande, în 2016.

Vizita face parte dintr-un turneu al liderului de la Elysee în Austria, România şi Bulgaria. “Această deplasare are ca obiectiv să consolideze legăturile noastre cu aceste ţări partenere şi să evoce în special mizele economice şi sociale, privind politica faţă de migranţi şi apărarea”, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

Macron va sosi la ora 13.00 la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Iohannis, iar cei doi şefi de stat vor avea o declaraţie comună de presă la ora 14.30. La 15.00, preşedintele francez va fi primit la...