Ștefan Secăreanu: Președintele României Klaus Iohannis susține că România nu are informații despre faptul că Federația Rusă ar avea în plan să lanseze o ofensivă spre R. Moldova la începutul anului viitor

„Noi nu avem astfel de informații”, a spus Klaus Iohannis, fără să mai adauge ceva, după ce a fost întrebat despre un posibil atac al trupelor ruse asupra teritoriului R. Moldova.
Același lucru îl declara și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, aflat zilele trecute la Chișinău. „Nu cred în astfel de construcții, care să pună în pericol în acest moment R. Moldova”, zicea Aurescu.
Afirmațiile celor doi demnitari de la București se constituie de fapt într-o replică adresată elegant Chișinăului oficial, care, prin gura  șefului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteață, lansa mai ieri, la TVR Moldova, alarma (falsă?)că Rusia ar putea iniția o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova la începutul anului 2023.
În acest context, este rezonabil să-i adresăm și noi, tot atât de elegant, Doamnei Președinte al RM, Maia Sandu, în a cărei ...