Tort cu crema mei si mango

 

Ingrediente: 

Crustă: (cu diametrul de 22 cm)

300 g făină de ovăz

30 g unt/ulei de cocos

130 g apă/ lapte vegetal 

Varianta fără ovăz: 

100 g stafide/curmale hidratate 

150 g apă minerală/lapte vegetal 

200 g făină hrișcă

10 g ulei de cocos 

Mod de preparare: 

PENTRU CRUSTĂ, se pun întâi într-un bol făina de ovăz cu untul și se amestecă formând o compoziție nisipoasă. Se adaugă apoi apa și se formează un aluat omogen ușor de modelat. Se întinde aluatul în forma dorită și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, până când se rumeneste. 

Pentru VARIANTA FĂRĂ OVĂZ 

Pentru crustă se blenduiesc întâi stafidele cu apa minerală, se adaugă apoi făina și uleiul de cocos și se frământă un aluat moale, foarte puțin lipicios. 

Se întinde aluatul pe o foaie de copt presărată cu făină de cocos/făin...