• img
  • Articole
  • Vizualizări

  Cornel Mark

  AIA Proiect este o companie prezenta pe piata de profil din Romania inca din 2005 formata din oameni tineri si pasionati. Ne dorim ca blogul nostru sa devina in timp o sursa de idei si inspiratie pentru oricine isi doreste sa traisca fericit intrun mediu care sa-i faciliteze existenta dar in acelasi timp sa fie protejat de modificari ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui sa fie dominanta principala a coexistentei noastre in Spatiul Domestic astfel incat generatiile viitoare sa beneficieze de toate avantajele de care noi si cei dinantea noastra le-au avut. Un alt obiectiv al nostru este frumosul de care avem atata nevoie sa ne inconjuram.

  Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Cornel Mark

 • Raport de conformare energetică... 429

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Raport de conformare energetică, documentația care vine în întâmpinarea beneficiarilor, proiectanților, executanților dar și autorităților publice pentru a verifica respectarea cerințelor legale referitoare la respectarea standardului nzeb. Solicitați mai multe detalii despre un raport de conformare nzeb la [email protected] sau 0722494447. Cine are nevoie de un raport de conformare energetică? Anul 2020 ne-a pus în [...] Articolul Raport de conformare energetică apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Studiu privind respectarea cerințelor minime de performanță energetică 468

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Studiu privind respectarea cerințelor minime de performanță energetică reprezintă studiul care verifică, în etapa de proiectare, conformarea la cerințele standardului clădirii cu consum de energie aproape zero, mai simplu denumit standardul nZEB (nearly zero energy building). Ce este studiul privind respectarea cerințelor minime de performanță energetică   În curând, pentru clădirile noi (care trebuie sa [...] Articolul Studiu privind respectarea cerințelor minime de performanță energetică apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Studiu NZEB sau Studiul clădirii cu consum de energie aproape egal cu zero 435

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Incepand cu 01.01.2021 avem cerinte legale noi pentru autorizarea cladirilor! Studiu NZEB sau Studiul clădirii cu consum de energie aproape egal cu zero intra in scena. Care sunt prevederile legale NZEB? Directiva 2010/31/UE (transpusa in legislatia locala) privind performanţa energetică a clădirilor reprezintă principalul instrument legislativ la nivelul UE pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor. [...] Articolul Studiu NZEB sau Studiul clădirii cu consum de energie aproape egal cu zero apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Cerintele minime de performanta energetica... 408

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Cerintele minime de performanta energetica intra in vigoare in 2021 si schimba semnificativ paradigma in procesul de autorizare si executie atat pentru constructiile noi cat si pentru fondul construit. Ceea ce altii pun in lumina de ani buni, incepem si noi sa implementam de astazi. NZEB sau nearly zero energy building este un concept deja [...] Articolul Cerintele minime de performanta energetica apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Program de Eficiență Energetică pentru instituții publice (școli și grădinițe) 370

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Ministerul Mediului a anunțat la inceputul lunii august lansarea în dezbatere publică și a Ghidului de finanțare a unui program de Eficiență Energetică pentru instituții publice (școli și gradinițe). Cui se adreseaza? Peste 400 de școli din România vor putea fi eficientizate energetic prin intermediul acestui acestui program de Eficiență Energetică, care are propus un [...] Articolul Program de Eficiență Energetică pentru instituții publice (școli și grădinițe) apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Programul Casa Verde – Fotovoltaice 2020 – sesiunea a II-a 362

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: O nouă sesiune de înscrieri în Octombrie pentru Programul Casa Verde - Fotovoltaice 2020 este anuntata de catre reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu. Andreea Kohalmi-Szabo, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat la inceputul lunii august că aproape 14.000 de beneficiari vor primi bani în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”. „Am lansat de curând Programul [...] Articolul Programul Casa Verde – Fotovoltaice 2020 – sesiunea a II-a apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Noua Casa 2021 – care sunt conditiile?... 366

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Actualizare 01.03.2021 Programul „Noua Casă” va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere faţă de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a anunţat vineri Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care estimează în [...] Articolul Noua Casa 2021 – care sunt conditiile? apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Ghid de finantare a programului casa eficientă energetic. 360

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Programul „Casa Eficientă Energetic” va începe (cel putin asa isi propun autoritatile) pe 15 septembrie 2020. Ghidul de finanțare a Programului („Casa Eficientă Energetic”) privind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienței energetice în locuințe unifamiliale, beneficiari persoane  fizice a fost publicat in monitorul oficial din 30 iunie 2020. Programul „Casa Eficientă Energetic” AFM [...] Articolul Ghid de finantare a programului casa eficientă energetic. apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Raport de audit energetic initial... 344

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Un raport de audit energetic initial este documentul care sta la baza dosarului de finantare prin programul Casa Eficientă Energetic. Pentru a afla daca sunteti eligibil acestui program aveti nevoie de un raport de audit energetic initial: solicitati o oferta comerciala la 0722494447 sau detalii@aia-proiect. Cine poate solicita fonduri nerambursabile Noul program de imbunatatire a [...] Articolul Raport de audit energetic initial apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Valabilitatea documentațiilor pe perioada stării de urgență 339

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Care este valabilitatea documentațiilor pe perioada stării de urgență? Ne apropiem încet, de momentul in care lucrurile vor reveni la o normalitate. Cel mai probabil starea de urgență nu se va prelungi după 15 mai 2020. Nu doar pentru noi, cei implicați in domeniul proiectării și construcțiilor, reluarea activității se va face după o pauza [...] Articolul Valabilitatea documentațiilor pe perioada stării de urgență apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Cum sa alegi terenul casei – sfaturile expertilor 337

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Cum sa alegi terenul casei? Uneori, achizitia unei case este dificila. Foarte dificila. De ce? Fiindca oricate case ai vedea, nu se potrivesc asteptarilor si necesitatilor familiei tale! Sau pentru ca cel mai sanatos este sa locuiesti intr-o casa nou-nouta, facuta dupa gustul si nevoile proprii. Intro N-ar fi de neglijat nici faptul ca atunci [...] Articolul Cum sa alegi terenul casei – sfaturile expertilor apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Cea mai veche casa locuibila din Bucuresti... 322

  Spațiul Domestic, blog susținut de AIA Proiect a publicat un nou articol: Atestati documentar cert  in 1459, „Bucurestii” pastreaza pe amplasamentul sau actual cea ma veche casa locuibila inca din anul 1760. Casa Melik caci despre ea este vorba in acest articol a fost construita la comanda unui dregator al curtii domenesti in apropierea barierei estice a orasului. Bariera incepea de la Podul Târgului de Afară (în [...] Articolul Cea mai veche casa locuibila din Bucuresti apare prima dată în AIA Proiect - Birou de proiectare.

  Citește mai departe
 • Ce este si cum se obtine un aviz sanatatea populatiei 865

  Ati gasit intrun certificat de urbanism in sectiunea avize si acorduri privind utilitatile urbane si infrastructura bifat sau mentionat un aviz sanatatea populatiei? In functie de importanta lor, unele din obiectivele noi sau cele care fac obiectul unor extinderi sau modificari,  ar trebui sa prezinte in vederea obtinerii autorizatiei de construire un aviz de amplasament […]

  Citește mai departe
 • Ce NU acopera polita de asigurare obligatorie a locuintei – PAD 814

  Polita de asigurare obligatorie a locuintei denumita si asigurare PAD (atentie, este altceva decat PUD, plan urbanistic de detaliu), reprezinta o polita de asigurare impotriva dezastrelor si este conform legii 260/2008 obligatorie pentru proprietarii de imobile. Polita de asigurare obligatorie a locuintelor asigura casa pentru riscurile de catastrofa naturala cum ar fi cutremurul, calamitatile de tip […]

  Citește mai departe
 • Evaluare imobiliara autorizata inca din faza de proiectare (P) 784

  Un raport de evaluare imobiliara poate fi solicitat in general atunci cand o proprietatea imobiliara este tranzactionata sau vanduta, , ipotecata unei banci sau IFN ori asigurata de catre o firma de specialitate sau chiar inchiriata. Un raport de evaluare poate avea si scopul stabilirii unei  valori de impozitare sau poate fi necesar  raportarii financiare […]

  Citește mai departe