Articole postate de Popa Radu

 • Reguli si quick steps in Outlook... 47

  Regulile in Outlook dar si optiunea “Quick Steps” (nu ma refer aici la parchet ? ) te pot ajuta sa jonglezi mai usor cu sutele de email-uri pe care le primesti in fiecare zi. Ma refer aici in special la situatia in care anumite actiuni sunt repetitive sau predictibile, tu de exemplu de fiecare data… Citește mai mult »Reguli si quick steps in Outlook The post Reguli si quick steps in Outlook appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Introducere in Google Sheets... 14

  In acest articol am pregatit un fel de mini-curs online despre Google Sheets pentru incepatori. Daca ai nevoie sa faci tranzitia de la Excel la aceasta aplicatie ai ajuns in locul potrivit. Introducere in Google Sheets Curs online Google Sheets Desi e unul dintre cele mai lungi video-uri pe care le-am incarcat pe canalul de… Citește mai mult »Introducere in Google Sheets The post Introducere in Google Sheets appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Flash fill in Excel... 39

  Optiunea Flash Fill in Excel e probabil printre cele mai interesante lucruri pe care (probabil) nu le folosesti. Ia-ti 14 secunde sa urmaresti video-ul de mai jos sa vezi de ce. Flash Fill in Excel Ok, tu nu ai 14 secunde sa te uiti la video-uri, asa ca am pregatit pentru tine si in forma… Citește mai mult »Flash fill in Excel The post Flash fill in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Schimba fontul peste tot in PowerPoint... 30

  Cum putem sa schimbam fontul in PowerPoint pe toate slide-urile fara sa fie nevoie sa le luam la rand? Asta facem in acest articol, hai sa facem cunostinta cu slide master. Nu e eroare de export la video-ul de mai jos, chiar are doar 2 minute. ? Schimba fontul PowerPoint Mai multe despre PowerPoint Daca… Citește mai mult »Schimba fontul peste tot in PowerPoint The post Schimba fontul peste tot in PowerPoint appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Email-uri de notificare din Excel (cu ajutorul Power Automate) 64

  Ce ar trebui sa fac in asa fel incat Excel-ul sa ma anunte printr-un email cand expira ceva? As vrea sa fac asta chiar daca fisierul nu este deschis. Intrebarea de mai sus este suficient de interesanta incat sa merite un articol, chiar si un video. Notificari din Excel + Power Automate Da, dupa cum… Citește mai mult »Email-uri de notificare din Excel (cu ajutorul Power Automate) The post Email-uri de notificare din Excel (cu ajutorul Power Automate) appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia IFS in Excel... 56

  Cum ar trebui sa fie un IF in Excel care sa imi permita sa am mai mult decat o conditie si 2 scenarii? Am nevoie sa compar 2 numere si in functie de ele sa le incadrez in 4-5 categorii. Ca sa fiu sincer, nu am primit intrebarea de mai sus de la vreo persoana.… Citește mai mult »Functia IFS in Excel The post Functia IFS in Excel appeared first on onLear.

  Citește mai departe
 • Sortare pe mai multe nivele in Excel... 83

  Cum pot sorta un tabel in functie de 2 sau chiar 3 coloane in Excel? De multe ori cand fac a 2-a sortare aceasta o strica pe prima. Acest articol l-am publicat initial undeva in 2013, a fost printre primele. Am dat peste el azi si recunosc ca m-am ingrozit cum este scris, merita un… Citește mai mult »Sortare pe mai multe nivele in Excel The post Sortare pe mai multe nivele in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • COUNT, COUNTIF, COUNTIFS – functii numarare Excel 46

  In acest articol vorbim despre functii de numarare in Excel, aproape despre toate. Le luam la rand, COUNT, COUNTA, COUNTIF si COUNTIFS. Vezi video: Cursuri online Dupa cum iti spuneam si in video, cateodata ai nevoie de o abordare mai structurata decat ceea ce gasesti aici pe site sau pe YouTube. Inainte de acest articol… Citește mai mult »COUNT, COUNTIF, COUNTIFS – functii numarare Excel The post COUNT, COUNTIF, COUNTIFS – functii numarare Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Depivotare in Power Query... 35

  Daca te intelegi cat de cat cu Excel-ul cred ca nu iti e strain conceptul de pivotare sau pivot table. Sanse mari insa ca sa nu fi auzit pana acum despre conceptul de depivotare. Daca te gandesti ca e opusul pivotarii, sa stii ca ai dreptate, imaginea de mai jos cred ca e sugestiva. Aceasta… Citește mai mult »Depivotare in Power Query The post Depivotare in Power Query appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia EDATE in Excel... 48

  Ce functie pot sa folosesc in Excel pentru a calcula data de peste o luna? Raspunsul la intrebarea de mai sus este deja in titlul acestui articol, e vorba despre functia EDATE. O functie simpla care va avea parte de un articol scurt si la obiect. Functia EDATE in Excel Sintaxa arata in felul urmator:… Citește mai mult »Functia EDATE in Excel The post Functia EDATE in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Calcul date Excel: maine, saptamana viitoare, luna viitoare 47

  Cred ca titlul de mai sus e destul de sugestiv, parca nici nu imi vine sa pun aici o descriere. Hai sa facem niste calcule pornind de la data de azi. Calcul date Excel Incepem cu un video. Hai sa luam formulele din video-ul de mai sus pe rand. Presupunem ca in celula A2 avem… Citește mai mult »Calcul date Excel: maine, saptamana viitoare, luna viitoare The post Calcul date Excel: maine, saptamana viitoare, luna viitoare appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Schimba sursa de date in Power BI, Excel... 244

  Daca ai lucrat cat de cat in Power BI sau ai folosit Power Query in Excel, cel mai probabil ca eroarea de mai jos iti este familiara. In acest articol vedem cum putem sa schimbam sursa de date fara sa refacem import-ul de la 0. Eroarea din Excel e similara, doar ca sunt colturile mai… Citește mai mult »Schimba sursa de date in Power BI, Excel The post Schimba sursa de date in Power BI, Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Separa numele de prenume in Excel... 69

  Cum separam numele de prenume in Excel? Am informatia pe o singura coloana si am nevoie sa fie pe 2 coloane diferite. Intrebarea de mai sus e una pe care o primim des in cursurile pe care le organizam. E un lucru pe care il discutam in special in cursurile de nivel intermediar. Hai sa… Citește mai mult »Separa numele de prenume in Excel The post Separa numele de prenume in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Flux de aprobare in Power Automate... 126

  Hai sa vedem cum putem crea un flux de aprobare in Power Automate care sa ne scape de semnaturi pe hartii sau de salvare email in care scrie doar „Aprob” din partea manager-ului. Ca sa fie exemplul mai clar, vom crea un flux de aprobare concedii. Flux aprobare Power Automate Incepem direct cu finalul, poftim… Citește mai mult »Flux de aprobare in Power Automate The post Flux de aprobare in Power Automate appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel... 64

  Cum putem extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel? O intrebare interesanta care merita un raspuns, unul scurt, foarte scurt. Hai sa presupunem ca in celula A1 avem scrisa o data. Ca sa nu iti pun imaginatia la lucru prea mult, pun si o poza mai jos. In B2 vrem sa apara ziua saptamanii. Extrage… Citește mai mult »Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel The post Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe