• img
  • Articole
  • Vizualizări

  Mihai Laurentiu

  Mă numesc Mihai Laurenţiu, sunt consultant de afaceri la DR Consultants la care sunt şi Director financiar. Sunt pasionat de domeniul economic şi de tot ce înseamnă administrare financiară şi de sporturi (în special de cele de iarnă). Îmi place să citesc, să călătoresc, să particip la multe conferinţe şi cel mai mult, îmi place să să cunosc foarte mulţi oameni. Pe termen lung, doresc ca prin acţiunile pe care le realizez să schimb mediul economic din România. Serviciile pe care le pot oferi sunt de consultanţă financiară pentru orice fel de organizaţie. Dacă doriţi să scrieţi pe acest blog sau să lucraţi cu mine pe diferite proiecte vă rog să mă contactaţi la: [email protected].

  Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Mihai Laurentiu

 • Cum Ne Controlam Emotiile In Investitii cu Mihai Tiepac S08E12 51

  Invitatul meu in acest episod este bunul nostru prieten, prezent de 3 ori în cadru podcastului, Mihai Tiepac, fondatorul proiectului itrade-hub.com și a podcastului InBrain. Din 2017, construiește roboți de tranzacționare (EA) și este membru al Algorithmic Traders Association, contribuind activ la educația financiară. Găsești indicatorul de risc management despre care a vorbit Mihai Tiepac […] Articolul Cum Ne Controlam Emotiile In Investitii cu Mihai Tiepac S08E12 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum sa-ti dezvolti un portofoliu DIVERSIFICAT de investitii – Mihai Chisu S08E12 71

  Invitatul meu in acest episod este Mihai Chișu, mulți ani din postura de broker de investiții, cu o experiență de investitor de aproape 30 de ani. Mi se pare incredibil faptul că acum aproape 30 de ani Mihai investea activ în acțiuni la anumite companii care cred că acum nici nu mai există (vei afla […] Articolul Cum sa-ti dezvolti un portofoliu DIVERSIFICAT de investitii – Mihai Chisu S08E12 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • S-a Lansat ETF InterCapital BET-TRN UCITS – Gabriel Aldea S08E11 65

  Invitatul meu in acest episod este Gabriel Aldea – un om cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de capital de la care putem învăța foarte multe de valoare. Este una dintre persoanele care a pus umărul pentru lansarea celui mai nou ETF de la bursa din România – #ETF InterCarpital BET-TRN […] Articolul S-a Lansat ETF InterCapital BET-TRN UCITS – Gabriel Aldea S08E11 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Crypto Vs Bani – Cand vom ajunge sa folosim Crypto in viata noastra cu Felix Crisan S08E10 76

  Invitatul meu in acest episod este Felix Crișan – un dinozaur în lumea crypto, dar și un mare cunoscător a tot ce înseamnă blockchain și tranzacții online. Are o experienta de peste 30 de ani în tehnologie, este co-fondator si CEO al Netopia Payments și cred că este cea mai potrivită persoană cu care să […] Articolul Crypto Vs Bani – Cand vom ajunge sa folosim Crypto in viata noastra cu Felix Crisan S08E10 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • ETF Bitcoin – Ce este si cum putem investi in el 97

  Daca nu ai timp să citești tot articolul, ai aici informația pe scurt care s te intereseze: ETF-urile Bitcoin sunt soluția perfectă pentru investitorii care nu își doresc să aibă de-a face cu complexitatea deținerii Bitcoin, ci doar doresc să fie expuși la prețul Bitcoin. ETF-urile sunt avantajoase pentru că sunt reglementate. În acest fel […] Articolul ETF Bitcoin – Ce este si cum putem investi in el apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum Functioneaza Pensiile Private cu George Mot S08E09 78

  Cunoaștem cu toții conceptul de pensii private și faptul că noi, ca salariați, cotizăm la Pilonul 2 de pensii. Dar cât de mult știm în ce investesc pensiile private banii noștri, care sunt procentele pe care le cotizăm, modul de administrare a unui fond de investiții, care sunt performanțele acestora și daca este sau nu […] Articolul Cum Functioneaza Pensiile Private cu George Mot S08E09 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Tipuri de Portofolii pe care trebuie sa le aiba in vedere un investitor 83

  Fiind o colecție de diverse tipuri de active deținute de o persoană, un portofoliu poate ajuta investitorul să-și atingă obiectivele financiare pe care și le dorește. Există așadar o serie de active financiare pe care orice investitor trebuie să le aibă în vedere și pe care le poate include în portofoliu. Printre aceste active se […] Articolul Tipuri de Portofolii pe care trebuie sa le aiba in vedere un investitor apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Totul despre Impozitarea investitiilor in 2024 cu Claudiu Ionita S08E08 115

  Probabil unul dintre cele mai complete și complexe episoade de podcast care are ca subiect sistemul fiscal din România pentru investitorii mici. Dacă ești investitor (în imobiliare, la bursă, crypto, etc) atunci ar trebui să asculți acest episod pentru că vei obține multe informații prețioase despre cum se taxează fiecare instrument financiar în care investim. […] Articolul Totul despre Impozitarea investitiilor in 2024 cu Claudiu Ionita S08E08 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • 10 termeni financiari pe care oricine ar trebui sa-i cunoasca în 2024 95

  Dacă explorezi lumea financiară, întâlnești tot felul de cuvinte care au fost preluate din limba engleză. Ar fi bine să cunoști ce înseamnă fiecare, ca să îți dai seama exact despre ce este vorba și să folosești informațiile în avantajul tău. Dacă ar fi să fac un top al termenilor financiari pe care ar trebui […] Articolul 10 termeni financiari pe care oricine ar trebui sa-i cunoasca în 2024 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum investim CORECT in actiuni individuale cu Valentin Dragu S08E07 83

  Valentin Dragu este invitatul nostru din acest episod și ne bucurăm că este alături de noi. Este fondator al comunitatii Grow Your Wealth – o comunitate dezvoltata de Valentin și Alex Marian care a crescut foarte frumos în fiecare lună și care are ca scop de a sprijini membri comunității prin materiale educative și informative […] Articolul Cum investim CORECT in actiuni individuale cu Valentin Dragu S08E07 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Greselile Investitorului Modern cu Dan Sulica S08E06 104

  Dan Sulica este unul dintre cei mai vechi educatori financiari din România și unul dintre cei mai activi. Este fondatorul proiectului Idei si Bani (ideisibani.ro) cu o experiență foarte mare investițională și ne bucurăm că este aici alături de noi. Este un investitor care caută mereu să investească diversificat în cele 4 clase de active: […] Articolul Greselile Investitorului Modern cu Dan Sulica S08E06 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • 7 idei de care trebuie să ții cont pentru a-ți gestiona mai bine bugetul pe 2024 97

  Mereu este loc de mai bine în gestionarea finanțelor personale. Eficiența depinde de un plan bine făcut, pe care te sfătuiesc să îl pui pe hârtie și să revezi periodic. De ce să nu ai mai mulți bani pentru hobby-uri, sau să economisești mai mult? Gândește-te la cum poți gestiona mai bine bugetul chiar din […] Articolul 7 idei de care trebuie să ții cont pentru a-ți gestiona mai bine bugetul pe 2024 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • De la ZERO la INVESTITOR cu Irina Chitu S08E05... 105

  Irina Chițu este una dintre cele mai vizibile persoane la TV din zona de educație financiară și mă bucur tare mult că reușește să transmită principii și informații prețioase către publicul de la TV. A lansat în 2006 ghidul financiar FinZoom.ro, care monitorizează activ şi analizează imparţial piaţa financiară şi ajută consumatorii să economisească timp, […] Articolul De la ZERO la INVESTITOR cu Irina Chitu S08E05 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Cum putem investi in argint – Detinere vs Fara Detinere 137

  Argintul este unul dintre cele mai importante metale care se tranzacționează pe piața globală care se bucură de aprecieri din partea investitorilor care au în portofoliile lor instrumente de conservare a averii. Alături de aur, aceste metale prețioase sunt ideal pentru investitorii care caută un echilibru sau caută să învestească în anumite momente cheie. Investiția […] Articolul Cum putem investi in argint – Detinere vs Fara Detinere apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe
 • Strategii de investitii pentru Incepatori cu Mihai Constantinescu S08E04 109

  Mihai Constantinescu, fondatorul proiectului educatsibogat.ro este invitatul nostru din acest episod în care vom discuta despre cum ar trebui ca un investitori începător dea startul investițiilor. Mihai este coach financiar, antreprenor, speaker dar și trainer autorizat, ce a susținut traininguri de investiții și finanțe personale pentru peste 5000 de persoane. Peste 14 ani de experiență […] Articolul Strategii de investitii pentru Incepatori cu Mihai Constantinescu S08E04 apare prima dată în Laurentiu Mihai.

  Citește mai departe