Articole postate de Mira

  • Noodles cu sos de vită... 147

    Ingrediente:- 5oo gr carne de vitel fara os - 4 linguri ulei de masline - 2 rosii - 2 ardei grasi - 2 catei de usturoi - cate o linguurita de cimbru, tarhon, marar - 1 ceasca de bulion sau pasta de rosii- noodles (tăiţei) - sare, piper Mod de preparare:Incingeti uleiul sau untura intr-o tigaie adanca, puneti carnea taiata feliute foarte subtiri si o prajiti pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul pisat, o cană de apă si fierbeti inabusit timp de 2 minute. Adăugaţi rosiile taiate marunt (eu le dau pe razatoare), ardeiul taiat felii subtiri si ierburile aromatice. Dupa cateva minute adaugati si bulionul. Fierbeti pana se fragezeste carnea si se inmoaie ardeii. Pune

    Citește mai departe
  • Piftie de curcan... 151

    Ingrediente- carne de curcan- ceapă- foi de dafin- piper boabe- sare- usturoiMod de preparareSpălaţi carnea şi puneţi-o la fiert cu apă multă (să treacă de patru degete peste carne), adăugaţi o ceapă, usturoiul, piperul boabe şi două frunze de dafin şi lăsaţi să fiarbă încet, la foc domol. Îndepărtaţi spuma şi, după o oră, puneţi sare. Când carnea se desface de pe oase, luaţi puţină zeamă, lăsaţi-o să se răcească şi, dacă se lipeşte de degete, piftia este gata. Aşezaţi carnea dezosată pe platouri, farfurii şi castronaşe. Strecuraţi zeama şi lăsaţi-o să se răcească. Între timp, îndepărtaţi grăsimea şi pregătiţi un mujdei pe care turnaţi-l apoi peste carne. Se lasă apoi

    Citește mai departe
  • Spaghete cu ciuperci... 145

    ...

    Citește mai departe
  • Salată de spanac... 148

    Ingrediente: - un sfert de caniţă de ulei de măsline- dressing de oţet balsamic- un bol cu frunze de spanac proaspăt- 2 ouă fierte- 1 cană cu sâmburi cruzi de migdale- un pumn cu bucăţele de şuncă- fâşii de parmezan- sare, piper Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi aşează-le într-un bol. Taie ouăle fierte feliuţe, presară migdalele, adaugă fâşiile de parmezan şi şunca. Răsfaţă totul cu ulei de măsline şi dressing de oţet balsamic. Presară sare şi piper după gust.Salata de spanac este gata, proaspătă şi plină de energie, de ce ai avea nevoie mai mult după o perioadă în care ai cunsumat preponderent carne şi produse din car

    Citește mai departe
  • Cartofi cu rozmarin... 151

    ...

    Citește mai departe
  • Salată “Zorra”... 146

    ...

    Citește mai departe
  • Coaste de porc la cuptor... 147

    Ingrediente:- 4 buc coaste de porc- tarhon, cimbru- usturoi uscat, salvie- boia de ardei dulce- boia de ardei iute- sare, piper- 3 linguri ulei de masline- 50 ml ulei de floarea soareluiMod de preparare:Se amesteca tarhon, cimbru, usturoi uscat, salvie, boia de ardei dulce si iute, sare si piper si peste se toarna uleiul de masline. Se amesteca bine compozitia pana cand rezulta un sos de contimente care se toarna peste bucatile de coaste spalate. Se unge fiecare bucata cu sos de condimente si se pune totul intr-un bol acoperit la rece pentru aproximativ 4 ore. Se incinge cuptorul, se pun intr-o tava bucatile de coaste, se t

    Citește mai departe
  • Supă chinezească cu pui... 143

    Ingrediente:1 litru de apaun piept de pui – ideal ar fi cu tot cu piele2 morcovi½ ardei capia rosucateva ciuperci negre chinezesti uscate si inmuiate in apa caldutao tulpina de telina2 fire de ceapa verde taiate in bucati de 4 cm2 catei de usturoi2 linguri de ulei de susan2 linguri de sos de soia2 linguri de otet de orez2 cupe baza pentru mancaruri 2-3 linguri de suc de rosiio mana de taieteti din orez inmuiati in apa calduta 30 de minuteMod de preparare:Puneti la fiert pieptul de pui – la foc mic – si spumati pana cand nu se mai formeaza spuma. Operatia e importanta pentru ca supa ramane limpede. Puneti acum le

    Citește mai departe
  • Cel mai simplu chec... 155

    Ingrediente:- 3 oua- 300 g faina- 150 grame zahar- 2 pliculete de zahar vanilat- 1 lingurita rasa praf de copt- 3 linguri ulei- 50 ml apa- 2 lingurite pline de nutelaMod de preparare:Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga nutela si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Se da

    Citește mai departe
  • Condimentează-ţi viaţa!... 157

    Cum ar fi viata noastra fara codimente in mancare? Dulciurile sunt bune pana la un moment dat, insa nu putem trai hranindu-ne doar cu dulciuri. Orice tip de mancare fara cel putin condiment ar fi lipsit de orice savoare. Condimentele sunt apreciate inca din antichitate, atat pentru gustul pe care il ofera dar si pentru efectele lor deosebite asupra corpului. Condimentele fac parte nu doar din viaţa noastră cotidiană; ele sunt ingredientul important atunci când vrem să conferim unui moment „ultima nuanţă”, în timp

    Citește mai departe
  • Chec de post cu cacao... 148

    ...

    Citește mai departe
  • Fructele, prieteni sau duşmani ai dinţilor?... 147

    Se ştie că fructele sunt bune pentru sănătate în general, dar sunt ele la fel de bune pentru dinţi? Pot produce carii? Pentru menţinerea dinţilor sănătoşi este preferabil consumul de fructe uscate, proaspete sau fierte, ca în compot? - sunt întrebări la care încearcă să răspundă passionsante.be. Din multe motive - aport substanţial de vitamine, minerale şi fibre, combaterea bolilor cardiovasculare, prevenirea cancerului - este important să mâncăm câteva porţii de fructe pe zi. Din punct de vedere strict dentar, este recomandabil consumul merelor şi perelor pentru că favorize

    Citește mai departe
  • Sucul de urzici previne aftele... 152

    Stomatitele, gingivitele şi aftele sunt câteva dintre afecţiunile cavităţii bucale care vă trimit la medicul dentist. Înainte de a vă duce direct acolo puteţi încerca şi câteva remedii naturale care au acelaşi efect, dar mai sănătos decât medicamentele. Prevenire cu apă şi lămâie Specialistul nostru militează pentru prevenirea acestor afecţiuni. Aveţi nevoie de 200 ml de apă şi zeama de la o jumătate de lămâie. Cu această apă se clăteşte cavitatea bucală dimineaţa. Pentru a nu modifica PH-ul din gură, cel mai bine este ca o zi să se clătească gura cu această apă, iar o zi cu 200 ml de apă şi o linguriţă cu bicarbonat

    Citește mai departe
  • Gătitul, între artă şi ştiinţă... 159

    ...

    Citește mai departe
  • Relaţia mea cu mâncarea…... 154

    ...

    Citește mai departe