• img
  • Articole
  • Vizualizări

  Ianculescu Razvan

  M-am născut perfect sănătos într-o noapte de martie, cu câteva zeci de luni înainte de revoluție. Am petrecut șapte ani frumoși acasă în Urziceni, ulterior vreo doisprezece la școală. M-am teleportat în Bucuresti unde am jonglat cu economia și cu marketingul trei ani în facultatea de Economie și Comunicare economica la ASE și mi-a plăcut. Am continuat alți doi ani cu Economia europeana, un master care mi-a îmbogățit cultura generală și care m-a ajutat să realizez că sunt un om al cuvintelor, deși aveam impresia că cifrele sunt prietenele mele.

  Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Ianculescu Razvan

 • Un minut. Grădina sufletului... 154

  [Ora 7:21] Cu ochii pătrunzători, privirea i se pierde adesea în cerul dimineții, într-o contemplare profundă a măreției cerului, a imensității lui. În liniștea acestei ore matinale, simte că fiecare raza a soarelui care acum răsare, aduce cu sine o poveste, o amintire. Cu fiecare respirație, își recunoaște propriile căderi și succese intr-o înșiruire rapidă de imagini, iar chipul său reflectă o înțelegere adâncă a complexității umane. Aceeași înțelegere ca în fiecare dimineață. În această Citește mai mult The post Un minut. Grădina sufletului appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Țeluri moderne: consum și statut... 174

  Stai. Oprește-te puțin! Nu te-ai săturat să alergi? Ești într-o permanentă stare de alertă, instalată pe nesimțite – atât de fin, încât starea a ajuns să te definească, ți-a devenit normală. Te-ai obișnuit din mers cu ea, s-a înșurubat în mintea ta, acolo unde nu mai e liniște de mult – că-ți dai sau nu seama. Ai observat că nu mai e liniște? Nu mai este, în schimb este această alertă permanentă, manifestată însă la Citește mai mult The post Țeluri moderne: consum și statut appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Rege – Roz... 197

  Mandala Eu sunt Rege proiectează ideea de lipsă totală de griji. Energia propusă este cea ascociată copilăriei și adolescenței – atunci când omul aflat la început de drum simte efectiv că poate muta munții. Visează că fără niciun efort, poate face orice, oricând, oriunde – fără nicio piedică, fără nicio grijă – e regele lumii. Visează la cele mai mărețe idealuri și simte cu toată ființa că poate. Culoare Psihologia culorii ne arată că o Citește mai mult The post Eu sunt Rege – Roz appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Pace – Mov / Violet... 193

  Mandala Eu sunt Pace propune atingerea stării de meditație, de transcendere a tuturor problemelor lumești. Forma și culoarea induc ideea de centru de greutate, de centru al înțelepciunii. Atingerea sentimentului de pace, la nivel de individ, înnobilează – pentru că această stare de pace se însoțește mereu cu ideea de acceptare. Mandala acționează în sensul calmării angoaselor, elimină frica, anihilează agresivitatea și face să dispară gelozia. Ne permite să accesăm cele mai adânci gânduri. Culoare Citește mai mult The post Eu sunt Pace – Mov / Violet appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Apă – Albastru... 190

  Mandala Eu sunt Apă trasează o poveste fără sfârșit, care începe în adâncuri, atinge uscatul și se continuă pe cer. Apa este un element vital, iar traseul omului de-a lungul evoluției se confundă cu prezența apei. Atmosfera este una calmă, la fel ca apa. Mandala propune o energie odihnitoare, capabilă să ajute la reducerea stresului – zona de pacifism și evitare a conflictelor. Culori Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman Citește mai mult The post Eu sunt Apă – Albastru appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Natură – Verde... 194

  Mandala Eu sunt Natură propune întoarcerea la rădăcini și comuniunea cu natura. Omul este o ramură a tot ceea ce este viu, iar a fi parte din natură echivalează cu a o proteja. Armonia și echilibrul din natură sunt aspecte pe care oamenii încă ânvață să le dobândească. Suntem parte dintr-un ecosistem planetar care pe uscat, în mod pur natural, ar fi fost verde – plin de viață sălbatică, în toate formele. Culori Psihologia culorii Citește mai mult The post Eu sunt Natură – Verde appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Lumină – Galben... 189

  Mandala Eu sunt Lumină propune ideea profundă de transformare, de evoluție până la strălucire. Exploatând ideea că nimic nu se pierde, totul se transformă, mandala creionează fin un ciclu complet în care transformarea este continuă. Nimeni și nimic nu moare, totul făcând parte dintr-un ciclu cosmic imens – atât de mare încât uneori uităm de el. Culoare Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman este dictată de culorile cu care ne Citește mai mult The post Eu sunt Lumină – Galben appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Curaj – Portocaliu... 197

  Mandala Eu sunt curaj ilustreaza lupta cu propriile temeri via curajul de a le infrunta. Cum curajul este o chestiune cat se poate de abstractă, iar accesul la el se face exclusiv din interiorul fiecaruia, elementele prezente aici tin mai degraba de hiberbolizarea fricii, la modul universal. Prin formă, sens și culoare, mandala propune transpunerea energiei cu care individul se transformă din fricos în curajos. Culoare Psihologia culorii ne arată că o mare parte din Citește mai mult The post Eu sunt Curaj – Portocaliu appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Eu sunt Sânge – Mandala Roșu... 199

  Mandala Eu sunt Sânge tapetează o poveste al cărui sens gravitează în jurul conceptului de naștere – viața și propagarea ei în mod natural. Culoarea folosită, elementele prinse și formă efectivă, toate reprezintă aspecte atent alese, capabile să reliefeze complexitatea procesului prin care se creează viață. Culoare Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman este dictată de culorile cu care ne înconjurăm. Chiar și la nivel de exercițiu, deschizând  mintea către această posibilitate, începem să înțelegem mai bine sfera percepțiilor noastre. Roșu este o culoare intensă, care radiază energie foarte puternică. Atât de intensă încât poate să determine individul să acționeze – o energie creatoare, spun înțelepții. Culoarea roșie este asociată cu sângele – cu sacrificiul, dar în egală Citește mai mult

  Citește mai departe
 • Ce este Mandala – de unde vine și ce scopuri are? 185

  Se spune că odată ce descoperi perfecțiunea unei Mandale, vei începe să le vezi peste tot. Dar ce este Mandala? Ce reprezintă, de unde vine si ce rol are ea? Să mergem la rădăcină. Mandala este un cuvânt din limba sanscrită, care se traduce vag prin cerc – însă mai degrabă cu semnificația de centru. Sigur că asta nu ne spune mare lucru, dar ne trimite subtil la ideea de esență a lucrurilor – centrul Citește mai mult The post Ce este Mandala – de unde vine și ce scopuri are? appeared first on Libertatea este ceea ce simt atunci când creez.

  Citește mai departe
 • Etica in afaceri. Dorința de îmbogățire și conduita 508

  Etica este un ansamblu de norme în raport cu care un grup uman își reglează comportamentul pentru a deosebi ce este legitim și acceptabil în realizarea scopurilor. Așa scrie în DEX. Proprietatea de a fi sau nu etic are legătură cu natura practicilor pe care oricine le desfășoară. Oamenii au metode și practici care sunt […] The post Etica in afaceri. Dorința de îmbogățire și conduita appeared first on Eu mă gândeam. Tu te gândeai?.

  Citește mai departe
 • Comportament de criza și Distanțare socială... 507

  Trăim vremuri aparte, umblă printre noi un virus pe care încă nu-l putem decoda. Dincolo de super-divizarea planetei în cei care cred și cei care nu cred, dincolo de ideea distanțării sociale, putem observa fin cum se schimbă toate din cauza prezenței virusului. Întregul sistem global se reorganizează exact ca un Lego însuflețit, ale cărui […] The post Comportament de criza și Distanțare socială appeared first on Eu mă gândeam. Tu te gândeai?.

  Citește mai departe
 • Suflet și suflete pereche – eseu... 496

  Să admitem faptul că deși nu-l putem măsura, sufletul există. L-am putea defini simplu ca forța supremă care ne mișcă ființa. Sau complicat, ca esența imaterială și nemuritoare a unei persoane sau a unui lucru viu. Sufletul reprezintă exact ceea ce crezi tu că reprezintă, e simplu. Mulți au spus multe despre suflet sau despre […] The post Suflet și suflete pereche – eseu appeared first on Eu mă gândeam. Tu te gândeai?.

  Citește mai departe
 • Blocați în uzina timpului... 499

  Mintea, conștiința, gândurile, spiritul, sufletul. Ce sunt acestea? Sunt concepte în esență abstracte – pe care încercăm din răsputeri să le înțelegem. În aparență ele ne aparțin, iar asta face cu atât mai arzătoare dorința de a le pătrunde. Mintea fiecărui om este un mecanism atât de complex încât nu ajunge o viață de om […] The post Blocați în uzina timpului appeared first on Eu mă gândeam. Tu te gândeai?.

  Citește mai departe
 • Interviu pentru BookNation... 519

  Am avut marea plăcere să acord un interviu prietenilor de la BookNation – comunitatea iubitorilor de cărți bune. Eu sunt fanul lor de mult, iar asta a făcut experiența și mai interesantă. Sunt oameni frumoși, cu dragoste de carte, care încearcă să păstreze viu meșteșugul cititului. Sunt peste 3700 de recenzii solide publicate la ei […] The post Interviu pentru BookNation appeared first on Eu mă gândeam. Tu te gândeai?.

  Citește mai departe